Bilder från Boden!

Som vanligt var världens bästa Carina framme med kameran. Jag hann till och med se henne i värmningen och fyrade av ett leende. Proffsigt gjort av mig. Haha!
 
Eds Otto
 
Iffy Mant
 

Livet går vidare...

Iffys lopp gick inte heller speciellt bra. Spår tio bakom bilen och ner på innerspår nästan direkt. Hon kändes jämn och pigg. Kusken framför fick ett riktigt snyggt mönster i dreggel på sin dress. Femhundra meter från mål fick jag den perfekta luckan och styrde ut, rakt i ryggen på en häst som hade noll bensin kvar. Hade ingenstans att ta vägen utan drogs med bakåt och fick runda den hästen precis i sista sväng då de andra började öka farten. Morfar försökte trösta efter loppet och sa att det inte går att veta om hästen framför ska bli trött. Micke tjatar alltid om att hålla koll på alla hästar i loppet sa jag. Ove A och Ulf Ohlsson skulle vetat att den hästen skulle ha stannat, och Micke skulle säkert sagt att han vetat ;)
 
Det positiva med Iffy var att hon kändes perfekt i steget och tömmarna. Inga ojämnheter eller tyngre i någon töm.
 
Optimismen har inte direkt flödat sedan gårdagen. Ärligt talat har jag gått runt och riktigt ältat allt, grämt mig och undrat varför vi inte vände hemåt när vi upptäckte hur halkigt det var vägen till Boden. Att få se Facen vinna sitt sista lopp fick då tårarna att rinna över på mig, vilken kämpe! Kändes lite bättre på vägen hem när vi ändå fått lite valuta för alla mil vi kört.
 
Nu känns det bättre. En ridtur med Anna, Igor och Dalrapp på morgonen och en hel kväll med Jennifer där vi snackat igenom det mesta fick humöret att vända. Trav är så, det innehåller allt. Kan inte finnas så många som gråter och skrattar så mycket på sitt jobb som jag gör - det är då ett som är säkert!
 
Jennifer skickade nyss en gammal bild på oss två och K-G, världens coolaste ponny. Snacka om att kunna pigga upp!
 

Ibland sätts intresset på prov!

När vi satt och åt middag efter tävlingsdagen kollade jag instagram och såg en av Matildas bilder med en text där det stod så här: "Men ta en titt i spegeln och säg mig vad du ser - någon som kastat in handduken eller någon som vill ha mer?" Jag kände mig som den förstnämda. Verkligen.
 
Otto kändes helt okej i värmningen, som vanligt kommer han knappast att kunna kallas för värmningsvinnare, då hans fokus mest låg på människorna som promenerade utanför staketet till rakbanan och hästarna i hagarna bredvid. Han var som vanligt lugn, fin och snäll att sela och hålla på med. Vi hade fått göra kuskbyte, så Krister Söderholm skulle köra. Det kändes bra, då jag fått uppfattningen att han är fin och snäll med hästarna. Sist Otto hade en ny kusk, i ett provlopp, så var han inte alls med på noterna och galopperade i volten och höll på. Jag såg direkt i volten att det inte gick så bra, då han höll på att kasta med huvudet hela tiden. Han gick iväg i trav men galopperade nästa direkt. Sedan när han hamnat på efterkälken antar jag att motivationen tröt.
 
Veterinären stod bredvid oss och klagade på att det syntes att någonting störde Otto. Det syntes att han inte var bekväm. Jag nämnde att det faktiskt var därför han var snart fem år och inte provat kvala förrän nu. Det är ingen lätt häst. Kändes ändå pissigt. Två veckor tidigare går han hur lätt som helst ett klockrent snabbjobb under kvaltiden, 18 sista 500 metrarna. Nu galopperar han och blir diskad och får dessutom startförbud.
 
Krister sa i alla fall att han kändes fin i traven, han hade ingenting att klaga på. Så vi får väl vara nöjda med det i alla fall. Hur som helst hade jag tänkt kosta på honom en resa till PH vet, eftersom det var ett tag sen sist. Micke hade bokat två tider så jag hade tur och kan åka med honom redan på torsdag. Sedan blir det att fortsätta träna på och kvala igen hemma i februari eller mars. Då blir det inga kuskbyten! Verkligen inget ont menat mot Krister, tycker fortfarande att han är en av de bästa kuskarna, men det kanske helt enkelt är så att min häst behöver en kusk som han känner och som känner honom.
 
Otto då, han verkade inte speciellt bekymrad. Han åt ordentligt när vi kom hem, jagade sin tjej i hagen imorse och var sitt alldeles vanliga snälla, fina och alldeles underbara jag. Älskade häst! Jag vill ge dig all tid, omsorg och träning som du behöver! En stjärna föds långsamt.
 

Jul, halka och trav i Boden.

Nu är julveckan snart slut och det nya året är snart på gång. Jag har haft hand om stallet hela veckan, så det har blivit mycket körning med pullerten, eftersom det varit på tok för halkigt för att köra fortare än skritt. Jag har gjort om min bagagelucka till en foderkärra för hö, kraftfoder, hinkar och vattendunkar. Det är nämligen omöjligt att köra skottkärra på blankis!
 
I morgon åker jag, morfar, Iffy och Otto till Boden. Otto ska kvala, Iffy ska vinna, jag ska sitta i sulkyn och hålla i mig för glatta livet och morfar ska se till att alla håller sig lugna och inte stressar upp sig i onödan. Otto och morfar lär ju vara lugna medan jag och Iffy kör mer på den hysteriska stilen. Haha.
 
Bjuder på en bild på Ottos sne-mule. Han ser så oerhört smart och eftertänksam ut!
 

God Jul!

Bättre sent än aldrig! God jul önskar mig och hästarna! Gissa vad jag gjorde på julafton...
 
 

Trav igen!

I fredags var jag i Umeå och snart bär det iväg till Boden med Angelique Quick, To Cool For You och Nice Way.
 
 
 
 

Gasen i botten!

Eftersom det bara är nio dagar mellan Iffys starter så skulle jag jogga henne en stund igår så att hon inte ska stå med träningsvärk. Jag trodde att hon skulle vara lugn och fin dagen efter start så jag chansade och körde henne ensam. Hon är en helt annan häst när hon har sällskap, så vi brukar oftast försöka med det för säkerhets skull. Idag var hon ensam och superladdad!
 
Ni som har koll kanske har sett att det inte bara är Iffy som ska åka till Boden nästa söndag. Med oss har vi även den finaste av de finaste - Eds Otto! Han ska för första gången i sitt liv gå ett kval. Äntligen! Så spännande!
 
 

Prinsessan!

Nu är vi på väg hem från Umeå med Iffy och Exlayi som har tävlat. Allt gick bra, förutom att jag glömde mina vita byxor hemma och fick låna Koves. Om ni undrar vilka vita byxor som var ute och värmde med en liten flicka och en liten häst så var det alltså vi!
 
Iffy var första utan pengar, vilket så klart gjorde mig lite besviken en stund. Micke Melander tyckte att hon var skötte sig fint och travade bra. Hela dagen har hon skött sig bra och hon uppför sig som en riktig tävlingshäst.
 
Det roligaste var att när startkommandona till loppet innan ropades ut. När de sa "klart" spetsade hon öronen, när de sa "ett" och "två" så ryckte hon till och när de sa "kör" så tog hon ett steg framåt rakt in i boxdörren. Snacka om att ta uppdraget på allvar!
 
Hur som helst är det omöjligt att vara besviken på henne när en tänker på att hon för mindre än ett år sedan stod på tre ben med blodet sprutandes (överdriver inte!) över hela stallgången.
 
Nu är det bara att åka hem och ladda inför nästa start som är redan om nio dagar. Då är det autostart och kuskförstärkt! ;)
 
 
 

Otto på ridhuset

Det sämsta med att bo på landet är helt klart att internet verkar ha ett eget liv. Nu kommer i alla fall filmen på Otto när Mickan red honom i manegen för första gången.
 
 

Julmys på Soludden

Nu kommer min mamma att bli glad, för nu kommer ett inlägg som inte bara handlar om hästar. Några undrar vad jag gör när jag inte är i stallet. Oftast så gör jag sånt som att äta, sova, duscha, äta, bära och ved och mata hönsen. När jag har mer tid över så blir det att pyssla i huset eller sitta på min absoluta favoritplats hemma - framför brasan.
 
Här kommer lite bilder på julpyntet vi har. Mamma var här och hjälpte mig att göra fint utomhus med ljusslingor och granris. Det är bara lite fix kvar med alla sladdar innan det är perfekt.
 
 
 
 
 
 

Heldag i stallet

Jag har just kommit hem från en heldag i stallet. sexton timmar blev det den här dagen.
 
Veterinären har kollat igenom Iffy idag och knät ser bra ut. Hurra! Nu törs jag äntligen börja planera loppen framöver för hennes del.
 
Ikväll har jag och Mickan varit på ridhuset med Nice och Otto. Första gången för Otto, som skötte sig kanon! Bild och film kommer imorgon.
 
Sedan har jag så klart pysslat om brudarna som ska tävla i veckan. Imorgon är det dags för Coolan att visa vad hon går för.
 
 

Heldag i stallet

Jag har just kommit hem från en heldag i stallet. sexton timmar blev det den här dagen.
 
Veterinären har kollat igenom Iffy idag och knät ser bra ut. Hurra! Nu törs jag äntligen börja planera loppen framöver för hennes del.
 
Ikväll har jag och Mickan varit på ridhuset med Nice och Otto. Första gången för Otto, som skötte sig kanon! Bild och film kommer imorgon.
 
Sedan har jag så klart pysslat om brudarna som ska tävla i veckan. Imorgon är det dags för Coolan att visa vad hon går för.
 
 

Hjärnskakning!

I tisdags hade jag sjukt oflyt när jag skulle släppa ut Igor i hagen. När jag släppt in honom och höll på att stänga grinden så kom den tjocka palten på att han skulle smita igen. Vi har järnstaket med två järnrör som grind. Nackdelen med dessa staket är att när järnrören blir lite böjda så är det bängligt och trögt att få igen dem. Jag stod där och höll på att få igen det övre röret när Dalrapp sänkte huvudet, tog fart och sprang under. Eftersom han är väldigt stor så slog järnröret upp, rakt mellan min haka och hals. Inte skönt vill jag lova! Jag bet mig i tungan och föll baklänges. Jag var helt säker på att jag slagit sönder alla tänder, men de verkar ha klarat sig.
 
På kvällen började jag få mer och mer huvudvärk och när jag vaknade på morgonen kändes det som att jag druckit sjukt mycket kvällen innan. Jag kände mig yr och konstig och gick och la mig på soffan. Direkt jag la ner huvudet snurrade allt och det kändes som att jag skulle spy. Jag fick sitta och sova en stund. Nu känns det nästan helt bra, så jag är inte så orolig längre!
 
Det roligaste är att det är omöjligt att vara arg på Dalrapp. När jag ställde mig upp igen och ropade på honom så kom han direkt och ville mysa. Han var ändå inte riktigt lika populär som vanligt efter det vill jag lova!
 

Bilder från tävlingarna

Här kommer massor av bilder från söndagens tävlingar, så klart fotade av Carina Olofsson.
 
Iffy Mant
 
 
 
 
Nice Way
 
 
Walkinthepark
 
 
Angelique Quick
 
 
Exlayi
 

Duktiga tjejer!

Iffy skötte sig fint idag! Hon tappade lite från start och hamnade tredje invändigt. Sedan gick loppet så långsamt första varvet så när upploppet kom hade alla hästar massor med krafter sparat och kunde köra gasen i botten. Iffy gick bra till slut och det räckte till en sjätteplats. Första gången på isbana, så jag kan inte vara annat än nöjd med min prinsessa! Hon var dessutom inte alls nervös innan, i motsats till ägaren som till och med fick överlåta värmningen till någon annan. Haha, nä men Micle värmde henne faktiskt och hon var lugn och fin.
 
Nice Way var femma, Walkinthepark fyra, Angelique Quick sexa efter en ordentlig startgalopp och Exlayi var fyra. Pengar till alla - bra dag!
 

Travgalen

Helena Ståhl

RSS 2.0