Den flygande palten galopperar igen!

Idag var det åter igen dags för ett besök på ridhuset med Dalrapp och Nice. Dalrapp hade träningsvärk efter gårdagens träningspass och var lite stel i början, men efter lite galopp kändes han mjuk och fin. Han älskar verkligen att galoppera. Efter galoppen räcker det med att jag sätter mig ner i sadeln, duttar till honom med innerskänkeln eller tar i tygeln. Han tar allt som ett tecken på att det är dags för en galoppfattning. Jag tycker att han har gått ordentligt framåt i utvecklingen, första gångerna orkade han inte ens fatta galopp i manegen. Nu galopperar han på volt hur fint som helst.
 
Mickan provade honom idag igen. Hon har inte ridit honom sedan första gången vi var i ridhuset, så jag tyckte att det var på tiden. Hon berömde utvecklingen i galoppen, men tyckte att han behövde jobba betydligt mycket mer med att kunna ställa och böja åt rätt håll. Dalrapp tycker att det är onödigt och jobbigt att böja på halsen och kroppen, men den där lilla tjuriga saken på hans rygg vägrade att ge upp, trots att han visade vad han tyckte med en bakutspark. Till slut så insåg han att det kanske är mindre jobbigt att göra som en ska istället för att göra precis tvärt om hela tiden.
 
Nästa gång vi är i manegen har vi galoppförbud. Då ska det endast tränas på att vara mjuk och smidig. Kanske en liten galopp på slutet möjligen...
 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Travgalen

Helena Ståhl

RSS 2.0