En helt vanlig hästskötarfredag

Oj vilken härlig dag vi fick vara med om igår. Jag fick premiärköra lopp för det här året tillsammans med fina Chicago Aron som var sexa. Det kändes okej, så klart ville jag vara längre fram, men jag körde som ägaren ville och gjorde inga stora misstag. En mycket fin och speciellt häst!
 
Micke hade fått stränga ordet att absolut inte köra galopp från start med Iffy, så att de tog sig iväg felfritt kändes som en seger, trots att hon hamnade sist invändigt och fick börja tugga ner motståndarna en efter en efter drygt ett varv. Hon slutade fyra och ingen kan vara mer nöjd än jag. Det bästa var att hon var mycket lugnare innan loppet den här gången också.
 
Parken (Walkinthepark) hade äntligen fått till spårlottningen och var etta bakom bilen. Hon gjorde ett bra lopp och var tvåa.
 
Coolan (Too Cool For You) har alltid gått bäst i tuffa lopp, så från springspår var de bara att gasa direkt. Hon hamnade i dödens utanför Robert Dunder som vägrade släppa ledningen. Han visste nog inte att Coolans smeknamn är "Tanksen". Stackars den hästen, att bli manglad av henne är inte det lättaste och det visade sig också till slut när den inte orkade mer medan Coolan bara fortsatte jobba starkt och blev tvåa.
 
Jag är så nöjd över resultaten, men mest nöjd över hur otroligt proffsigt hästarna har uppfört sig. Iffy var bara lite nervös inför värmningen, men när hon hade fått jogga av sig i skogen släppte det och hon var hur lugn och fin som helst. Travarhälsan kom på besök och jag fick dra hela historien och varför hennes bakben ser ut som de gör. De stora brudarna uppförde sig också exemplariskt. Eller okej, att Parken skulle ha öronen framåt hela tiden och inte försöka bitas ibland kommer aldrig att hända, men det är faktiskt accepterat att vara en diva när hon också presterar.
 
Gammal bild på hästen jag körde igår. Chicago Aron.
Foto: Carina Olofsson


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Travgalen

Helena Ståhl

RSS 2.0