Skärpning ponnykuskar - vad hände sen?

För drygt en vecka sedan såg jag ett förskräckligt ponnylopp i Boden. Jag skrev ett inlägg på bloggen som nästan 500 personer har läst, jag ringde Svensk Travsport, jag pratade med massor av aktiva, jag pratade med travbanechefen. Jag blev galen när mitt inlägg som delats på Travskolan i Bodens facebooksida togs bort. Jag förstår absolut att det inte ser bra ut, men jag tycker personligen att det ser ännu värre ut Travskolan i Boden inte tycker att detta ska uppmärksammas.
 
Jag fick även ta del av ett utskick från SPTF:s ordförande som gått ut till alla ponnytravklubbar i Sverige. Kändes som en seger då jag vet att jag varit med och jobbat för detta.
 
Nu är det bara att hålla tummarna för att ordningen skärps till. Mitt och ert uppdrag är att vara uppmärksamma. Ser vi någonsin ett så smutsigt lopp igen är det bara att kasta sig på mail och telefoner för att berätta om händelsen för de högre upp. Svensk Travsport, SPTF, orförander och travbanechefer.
 
Nu får det vara slut på det här! Vilka är med mig?
 


"Till Klubbarna!
 
Då det kommit till vår kännedom att på några ställen i Sverige fortfarande förekommer mobbing och trakasserier mellan våra ponnyungdomar i form av skrik, skrän, svordomar, könsord, skrämsel mm, vill jag starkt poängtera att SPTF har nolltolerans när det gäller sådant beteende. De personer som trots tidigare påminnelse från SPTF om detta inte beter sig på ett riktigt sätt, har inte på en travbana att göra. Därför måste nu SPTF tillsammans med tjänstgörande funktionärer och ni klubbar intensifiera bevakningen av uppförandet på våra travbanor mellan de aktiva och de som inte kan hålla sig inom vad som är acceptabelt kommer att få kännbara påföljder.
 
Ni som ponnytravklubb måste tar Ert ansvar i detta och beivra sådana beteenden. Upprepas beteendet måste klubben ta beslut om ev uteslutning då detta måste anses som att medlem uppträder på ett sådant sätt som kan anses skada SPTF:s verksamhet och anseende.
 
Jag förväntar mig att Ni nu tar tag i detta och att jag slipper få mer mail, telefonsamtal mm från aktiva, föräldrar och andra som observerat dessa beteenden bland ponnytravungdomarna.
 
Arne Florqvist
Ordförande"
 


Kommentarer
Gabriella - Montéryttare

Åh vad bra att det gav resultat att du reagerade! Bra gjort Helena!!

2014-04-05 @ 09:54:50
URL: http://montebloggen.se
Linnéa

HEJJA Helena! :))

2014-04-06 @ 06:12:28
URL: http://www.llarsson.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Travgalen

Helena Ståhl

RSS 2.0