Hovböld!

Igor var mystiskt halt över jul och nyår. Till att börja med ingen svullnad eller värme någonstans i benet, bara en rejäl hälta. När vi uteslutit allt annat fanns det två alternativ kvar. En fraktur eller en hovböld. Samma dag som veterinären skulle komma tog jag in honom från hagen och hältan var betydligt mindre än dagen före. Hur typiskt? Jag lyfte upp hoven och dog av lukten. Hovböld. Helt klart. Det kändes otroligt bra!
 
Ingen av mina egna hästar har haft hovbölder tidigare och min erfarenhet är i princip noll. Är det någon som har mer koll och kanske något tips är du mer än välkommen att dela med dig! Thanks!
 
Dagens tips från mig är att ha plasthandskar på dig när du rengör hoven. Om du inte har det kommer lukten från dina händer att göra dig illamående. Om du nu råkar rengöra hovbölden utan handskar och bara tvättar händerna tre gånger, ät då inte en Subway-macka efteråt. Jag fick andas ut för varje tugga jag tog. Tvättade händerna tio gånger med tre olika tvålar och duschade sedan. Kunde fortfarande känna lukten om jag tog ett djupt andetag.
 
Fy. Äckelbloggen.se. Känner jag mig själv rätt så kommer det väl en bild imorgon också.
 
Igor Mant - Bild från i våras


Kommentarer
jässica

När vi gick i skolan fick vi lära oss att gnugga in händerna med citron om man hållit på med ex fisk, så testa de o se om lukten försvinner =)

2014-01-09 @ 21:44:17


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Travgalen

Helena Ståhl

RSS 2.0