Jag vet, jag borde lägga tiden på något annat, men jag blir bara så fruktansvärt trött!

Olle skriver:
 
Finns inget som heter Nordsvensk travare
Rasen delades upp år 1964 i två raser. Det är 50 år sedan! Nordsvensk Brukshäst och Svensk Kallblodstravare är två helt olika raser, som skiljer sig mycket åt både vad gäller exteriör och mentalitet. Varför verkar detta vara så svårt för folk att ta in?
 
Har tänkt ut två olika svar, funderar på vilket som egentligen är det bästa. Att verkligen smöra in mig och tacka så otroligt mycket för att han ägnat lilla mig uppmärksamhet, mitt i V75-sändningen dessutom, eller att gå rätt på sak och berätta att han inte är så påläst som han tror.
 
Kära Olle.
 
Tack för att du delar med dig av dina otroligt stora kunskaper angåendet ämnet. Jag är så tacksam över att du, på en lördag eftermiddag, offrar din värdefulla tid till att lära mig mer om detta. Jag var tyvärr upptagen med att sela ut min passhäst som startade på V75, så jag kunde inte svara på mailet direkt. Hoppas att det inte störde dig alltför mycket att behöva vänta. Känner att din information har hjälpt mig mycket och att jag kommer att ha stor nytta av detta i framtiden.
 
Med vänliga och tacksamma hälsningar!
 
 
eller....
 
 
Hej Olle! (Eller förresten, varför skriva hej, lät onödigt trevligt!)
 
Yes, jag kan också räkna att år 1964 är för 50 år sedan. Då delades alltså den nordsvenska hästen upp i två olika raser, nordsvensk brukshäst och nordsvensk travare. Eftersom den nordsvenska travaren så småningom även blandades med norska kallblod så beslutades de att enligt stamboken bara kallas för kallblodstravare.

Rätta mig gärna om jag har fel, detta är ingenting jag har källor på, förutom årtalet och att det är 50 år sedan, något som du lärde mig. Detta är sådant jag lärt mig av människor i min omgivning och på min arbetsplats.
 
Jag ägnar ungefär femtio timmar i veckan på hästar och helt övertygad om att jag gör mig förstådd även om jag av misstag skulle råka kalla Dalrapp för nordsvensk!

Sedan skulle jag bara vilja berätta för dig att varken ordet "nordsvensk", "brukshäst", "svensk" och "kallblodstravare" i text bör skrivas med stor bokstav. Varför nu detta är så svårt för folk att ta in.
 
Ett litet extra plus till dig som lämnade en mailadress som inte verkar vara giltig. Får min respekt för dig att höjas ytterligare!
 
Puss & kram!

Travgalen

Helena Ståhl

RSS 2.0