Skärpning ponnykuskar!

Travet är fyllt av känslor för mig. Allt finns med, glädje, spänning, sorg, besvikelse, irritation, stolthet, lycka och inte allt för ofta, men ibland, blir jag också förbannad. Igår när jag såg Bodens ponnylopp var ett praktexempel på när jag fick svårt att hålla mig i skinnet.
 
Visst, ljudnivån har ofta varit hög i ponnylopp jag sett, där det ofta handlar om att försöka få fart på lata små ponnyer och ibland också tillrättavisa de som hellre vill stanna och äta gräs eller springa hem till stallet. Glada tjut när ponnyn tar i ordentligt och en svordom vid en galopp på upploppet tycker jag absolut hör sporten till.
 
Gårdagens ponnylopp innehöll så mycket svordomar att jag blev helt chockad. En av kuskarna skrek så mycket åt de andra, som i mina ögon körde helt schysst, att det hördes enda från bortre långsidan. Efteråt fortsatte hon och en annan kusk att leva om och skrek bland annat åt banpersonalen. Svordomar, könsord, you name it! En av de andra kuskarna grät efter loppet, eftersom hon inte förstod vad hon hade gjort för fel.
 
Jag har helt och fullt förståelse att det ibland i stridens hetta kan tilta över. Det vet jag mycket väl, eftersom jag själv har alldeles för mycket känslor för att de ibland ska rymmas i kroppen. Men detta var tydligen inte alls första gången dessa kuskar totalt sabbat klimatet i ponnyloppet. Hade jag gjort något liknande hade jag förmodligen inte besökt travbanan på flera månader av skam. Dessa vuxna tjejer gör istället samma sak nästa gång!
 
Vad tänker de på? Knappast ens på sig själva, för det där kan absolut aldrig vara bra för deras rykte. Knappast heller på sporten. Hade en äldre och mer rutinerad kusk skrikit så där åt mig i loppen när jag körde ponny kan jag lova er att jag inte hade hållit på med trav idag. Så otroligt dålig marknadsföring.
 
Jag undrar vad Bodentravet gör åt saken. Vad Svensk Travsport gör åt saken. Hade en kusk i ett storhästlopp uppfört sig på det där sättet hade det garanterat stått på både travsport.se och Travronden dagen efter och jag skulle inte heller vilja hålla i den böteslappen.
 
Nä, nu måste vi och ni sluta blunda för detta! Våga prata om det, för detta är absolut inte okej!
 
Punkt.


Kommentarer
Gabriella - Montéryttare

Bra skrivet! Låter ju helt förskräckligt :/ får dom böter i ponnytrav?

2014-03-28 @ 08:02:24
URL: http://montebloggen.se
Ann

Tänk vad mycket skit dom ger travsporten.
Nääe, ta och stäng av dom några månader.
Passar ypperligt att avstängningen sker under sommar delen, när det går mer lopp, än under vintern.
Ponnytravet ska vara roligt, oavsett staketkusk eller om man kör eller rider monté.

2014-03-28 @ 10:45:24
Ellen

Det tråkiga är att ingen av berörda kuskar fick bestraffning för sitt beteende... Vilket jag tycker är otroligt dåligt! Slutade köra ponnytrav 2012 och lika glad är jag för det! För det som hände igår är pinsamt! Både för de inblandade men även för norrbottens ponnytravsällskap och likaså för bodentravet då dessa kuskar har varit med många år och är "kända" inom travvärlden...
PINSAMT!

2014-03-28 @ 19:39:42
Anonym

Det tråkiga är att ingen av berörda kuskar fick bestraffning för sitt beteende... Vilket jag tycker är otroligt dåligt! Slutade köra ponnytrav 2012 och lika glad är jag för det! För det som hände igår är pinsamt! Både för de inblandade men även för norrbottens ponnytravsällskap och likaså för bodentravet då dessa kuskar har varit med många år och är "kända" inom travvärlden...
PINSAMT!

2014-03-28 @ 19:40:26
Tusen

Otroligt tråkigt att man uppför sig på detta sätt. Ännu värre att inga bestraffningar utdelades. Det måste statueras exempel. Gap och skrik hör aldrig hemma inom travet, än mindre svordomar, könsord och övrig kränkning.
Hoppas verkligen Bodens funktionärer får reda på detta och tar upp det vid tillfälle. Kanske även Bodens ponnyklubb skulle kalla till krismöte. Så hä ska det verkligen inte gå till.

2014-03-30 @ 22:06:32
URL: http://vickelbyponny.blogg.se
Frida

Hej.. dom skrek åt mig och jag har nu tagit upp detta å kommer träffa tornet på torsdag.. nu ska dom få höra och jag hoppas dom tilldelar dessa "vuxna" flickor ett straff.. dom har alltid fått göra som dom vill å därför aldrig fått lära sig..

2014-04-01 @ 08:18:49


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Travgalen

Helena Ståhl

RSS 2.0