Veterinärbesök med Igor

Idag har Igor fått följa med till PH vet för en koll. Jag ville veta hur sliten han var efter att ha gjort tre relativt täta starter. Per gjorde ett böjprov och konstaterade att hästen aldrig sett bättre ut. Han sa att det var det här vi skulle komma ihåg. Hur vi lyckats med att få en häst som varit otroligt ofräsch till att kunna göra tre täta starter och fortfarande se fantastisk ut. Att vi skulle tänka på det lite oftare än vad vi tänkte på alla misslyckanden.
Igor Mant och Staro Evergreen

Nya vinterskor

I lördags var jag med Mattias på skoterns dag. Han köpte ingenting medan jag bestämde mig för att äntligen köpa ett par varma vinterskor. Inte varma, utan VARMA. Skorna som kändes bäst och som fick följa med hem heter Baffin Icefield och ska tydligen klarar ner till hundra minusgrader. Stora och klumpiga, men det spelar ingen roll, för jag ska sitta still i vagnen. Efter rabatt blev priset 1259 kronor. Kommer med en utvärdering så fort jag använt dem. Känns lite meningslöst att göra det idag när det är tio plusgrader ute.

Nästa uppdrag är att hitta de perfekta handskarna. Tips mottages tacksamt.
 

Resultat från Bergsåker

Frågan varför vi anmäler och åker fyrtio mil enkel väg, för ett breddlopp, fick jag höra många gånger. Varför inte tycker jag? Att det sedan blåste så mycket på vägen dit att bilen nästan blåste av vägen och att det regnade hela dagen fick mig faktiskt också att tvivla på mitt eget beslut.
 
Fyra omstarter med en häst som ville iväg riktigt ordentligt varje gång var verkligen inte optimalt. De pyttesmå broddarna jag skruvat i bakskorna gjorde att han högg fast lite med baksteget. Inte heller optimalt. Han, och kusken, kämpade och var fyra imål och det går inte annat än att vara nöjd.
 
Klart att jag är en tävlingsmänniska och vill vinna, men det skönaste av allt är att han är en riktig dröm att sela ut på tävling. Han uppför sig som om han aldrig har gjort annat. När jag såg honom i defileringsvolten och hörde låten Seize The Day var jag verkligen världens gladaste människa. Morfar var också nöjd, mamma skvallrade att han hade darr på rösten efter loppet, så stolt var han över sin häst!
 
Hemresan var inga problem och när jag la mig i sängen halv fem på morgonen hade jag lika gärna kunnat låta bli att sova. Tröttheten kom istället dagen efter, som tur var en ledig dag.
 
Nice Way och Igor Mant

Umåker, andra oktober.

Ikväll har Igor och Yngve tävla i Umeå. Båda galopperade bort en platsplacering. Yngve låg andra ut, galopperade och hamnade istället femte ut, men gick bra och var fyra i mål. Igor var lite trög i senaste starten på Bergsåker, så på hans huvudlag fanns idag två ludd, så kallade Mac Lobellare. Det var lite onödigt eftersom han idag var piggare än någonsin tidigare. På gränsen till heltokig faktiskt. Han gick iväg bra från start, men när det kom en häst på utsidan så skulle han helt enkelt vara först, kosta vad det kosta ville. Det blev en galopp och kostade drygt hundra meter.
 
Han såg i alla fall grymt fin ut efter galoppen, så det är bara att anmäla igen. Blir troligtvis Skellefteå om tio dagar ifall allting känns bra. Alltid skönt att starta hemma och slippa resa, även om han kanske är den snällaste av alla att resa med. Före han kom till mig var hans rekord från Djupgroven till travbanan, kanske två mil. Nu börjar han vara lite mer berest. Lycksele, Boden, Umeå, Solänget, Bergsåker och PH vet i Timrå.
 
Det härligaste idag var att komma hem och ha stallet nysopat, boxarna mockade och hästarna fodrade. Bästa Emelie går det alltid att lita på!
 
Nu är det sovdags! Imorgon är det hästar som ska tränas, matas och pysslas om. Grejerna från idag ska packas upp och tvättas och grejerna till måndagens tävlingar ska smörjas och packas. God natt!

Travgalen

Helena Ståhl

RSS 2.0